Sprogtjek Plus®

Dette korrekturniveau er til dig, der ønsker, at din tekst er korrekt, konsekvent skrevet og sprogligt velformuleret. Du sikrer dig også, at tekstens stil og tone er harmonisk og sammenhængende, selvom teksten måske har flere forfattere.

Sprogtjek Plus® er en grundig korrekturlæsning for grammatiske fejl (fx han reagere til han reagerer, en anden måde at sikre beskæftigelsen til en anden måde at sikre beskæftigelsen på, tag nogen æbler til tag nogle æbler), stavefejl (fx råstof udvinding til råstofudvinding, emailadresse til e-mailadresse, linie til linje) og komma- og slåfejl samt formuleringsfejl (fx stille spørgsmålstegn ved til sætte spørgsmålstegn ved, mere anerkendelse til større anerkendelse, mere løn til mere i løn, i stor grad til i høj grad, løst regnet til rundt regnet, repræsentanter fra målgruppen til repræsentanter for målgruppen, spænder bredt til spænder vidt, det er centralt at huske ... til det er vigtigt at huske ..., opnå et mål til nå et mål, at vi både sparer på varme og strøm til at vi sparer på både varme og strøm). I layoutede dokumenter fanger vi også orddelingsfejl.

Vi retter også inkonsekvent brug af termer og skrivemåder (fx website/hjemmeside, diabetes/sukkersyge, cancer/kræft, A-pære/sparepære, videndeling/vidensdeling, procent/%, handicap/handikap, selvom/selv om) og forkortelser (fx eventuelt/evt., blandt andet/bl.a., cirka/ca., eksklusive/ekskl., m.v./mv.). Ved inkonsekvent brug af termer, hvor vi ikke kan afgøre, hvilken term I vil foretrække, kommenterer vi inkonsekvensen i stedet for at rette.

Vi påpeger i kommentarer mulig inkonsekvent brug af begreber (fx pædagoger/voksne, centralregeringen/centraladministrationen, England/Storbritannien, data/empirisk materiale, etnisk danske/danske, samarbejdspartnere/koalitionspartnere). 

Vi ensarter tabeller, punktopstillinger, overskrifter, noter og litteraturlister sprogligt og sikrer konsekvent opsætning og formatering af dem. I layoutede dokumenter sørger vi for, at der er overensstemmelse mellem indholdsfortegnelsen og dokumentets overskrifter.

Desuden tjekker vi den korrekte skrivemåde af fx navne på personer, organisationer, virksomheder, produkter, konventioner, indsatser og projekter foruden titler, web-adresser, adresser, telefonnumre mv.

Vi foretager også en gennemgribende sprogforbedring, herunder en harmonisering af sprogtonen, uden at indholdet ændres (fx den præcise fordeling svinger afhængigt af metoden til den præcise fordeling varierer afhængigt af metoden, desuden viser den kvalitative analyse også … til desuden viser den kvalitative analyse …, reformen er ikke voldsomt nyskabende til reformen er ikke særligt nyskabende, de unge skal snakke uddannelsesvalg til de unge skal diskutere uddannelsesvalg).

Litteraturreferencer tilrettes, så de er opstillet på samme måde, men referencernes indhold tjekkes ikke.

Læs om vores tre korrekturprodukter

Bestil korrektur

Ring til os på 87 300 307, og hør mere om vores kvalitetssikring.

Tjeksproget.dk


Facebook Share

Oversættelse

Kvalitetsoversættelse i en fart – almindeligvis inden for 24 timer. Alle oversættelser tjekkes grundigt af en anden sprogmedarbejder.  Læs mere

Styrk dine kompetencer på et minikursus

Brug to intensive timer en eftermiddag, og få større sproglig indsigt og svar på dine spørgsmål. Pris: kun 300 kr. ekskl. moms.

Klik på kurserne for at læse mere.

  • Aarhus: 1.6.2017
  • Aarhus: 25.4.2017
  • København: 10.5.2017